Wie zijn wij

Holland Jersey Food Company is opgericht door Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann. Twee professionals met jarenlange ervaring in de Nederlandse agrarische industrie.

Onze twee ondernemers keken naar de ontwikkeling in de melkveehouderij en besloten het anders te doen. Met een andere koe, andere melk en een ander business model.

Speciaalbier

Harald Hoffmann: ‘Wereldwijd staat Nederland bekend als melkland. De markt is efficiënt, maar eenzijdig. Je ziet overal dezelfde blauwe pakken. Daarnaast zie je dat het huidige business model niet goed werkt. Wij hebben het idee dat dat anders kan. En beter. Met het houden van Jersey koeien kunnen we beide zaken aanpakken. We realiseren een beter model voor de boer met een reële melkprijs, en zuivel met unieke eigenschappen. Holland Jersey kun je zien als een speciaalbier in de zuivel. De smaak is anders, wij zijn anders en logischerwijze zijn ook de verpakkingen en onze communicatie anders.’

Efficiënt en verantwoord

Peter van Dronkelaar: ‘Met Holland Jersey Food Company willen we de innovatieve, duurzame werkwijze in de gehele keten doortrekken. Dat begint bij de koe; samen met zes boeren zijn we begonnen met 1150 koeien. Een Jersey koe is efficiënt – ze geeft minder melk dan een Holstein Friesian, maar die melk heeft hogere vet- en eiwitgehaltes. Een Jersey eet 30% minder, en onze stamboekkoeien hebben een klein uitvalpercentage. Daarnaast verwarmen we een wijk in Zeewolde met de mest, en hebben we efficiënte logistieke partners zoals Farmel en Den Eelder. We willen graag samen met onze boeren en onze partners groeien en vernieuwen in de hele keten. Het idee is dat we er samen beter van worden.