Melkveehouders

De Jersey is een unieke koe. Een sterk ras dat dankzij de bescherming op het eiland nog dicht bij haar oersoort staat.

Geen wonder dat de Jersey sinds een aantal jaar wereldwijd in een steeds grotere belangstelling staat. In Australië en Nieuw Zeeland waren ze al langer een succes, en dat begint ook in Latijns Amerika en Afrika door te dringen.

De Jersey koe

Een Jersey koe is een efficiënte koe en gedijt onder haast alle weersomstandigheden. Ze kan goed tegen kou en hitte en heeft geen krachtvoer nodig. De koeien hebben een langere gemiddelde levensduur. Dat is te danken aan een sterk beenwerk, harde gepigmenteerde klauwen en een lage ziektedruk. Een groot economisch voordeel is dat de Jersey 30% minder voer nodig heeft.

Jersey koeien zijn geschikt voor productie op vers gras. Ze leveren bovendien kwalitatief hoogwaardige melk. Ze geeft minder melk dan de Holstein Friesian koe, maar met hogere vet- en eiwitgehaltes. De volle melk bevat gemiddeld 6,5% en de halfvolle 1,5% vet.

Melk Leveren

Holland Jersey Food Company is voortdurend op zoek naar melkveehouders die Jerseys melken of van plan zijn over te stappen op Jersey koeien. Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De unieke eigenschappen van Jersey melk zorgen ervoor dat wij extra meerwaarde kunnen toevoegen en een goede melkprijs voor u als melkveehouder kunnen garanderen. Holland Jersey Food Company verzorgt ook het transport – door middel van gecertificeerde RMO’s in samenwerking met onze partner Farmel.

hjfc-logo

Bel ons voor meer informatie, of vul het contactformulier in.

Ga naar Contact